2012 – Pizza, Krutt & Krapyl (januar)

Pizza-krutt-krapyl-300Barnegruppa som teller 21 ivrige unger, har øvet i hele høst – i januar fikk vi se forestillingen Pizza, Krutt og Krapyl.

Vi møtte kvinnelige politibetjenter i korte skjørt, hardbarka lommetjuver og en aldeles sjarmerende norskamerikansk cowboy. Hvem endte opp med godset, og hvor kom smellene fra?

Regien var ved Elin Feen og Jon Hunskaar.

I en liten by har idyllen den siste tiden blitt avbrutt av noen kraftige smell om natten. Dette har oppskaket befolkningen og gitt politiet et uløst mysterium.
I utkanten av sentrum ligger det store, gamle Miltongodset som har stått tomt i årevis. Gamle Milton har nettopp gått bort, og hans niese Sofie Milton kommer for å ta arven i øyesyn sammen med sin advokat Helge Muffens.

Det de ikke vet er at Bobben, Bønna og Bølla har brukt kjelleren som hovedkvarter for sin lysskye virksomhet, og at den mystiske professor Fixomix bruker et av uthusene som sitt forsøkslaboratorium og får den gale Bang som assistent.

På den lokale puben, «Pia- og Poppes Pizzeria» dukker det opp flere ukjente gjester, blant annet en mystisk agent. Da cowboyen Kimsey-Jones trekker våpen mot gjestene, blir politiet tilkalt. Politisjef Katty setter sin betjent Jennifer på saken, som faller pladask for den sjarmerende norskamerikaneren.
Chrissy, kjæresten til Bølla, frykter nå at de må flytte, og etter en krangel med trekløveret, stikker hun av sammen med datteren Soffa, som klarer å knabbe med seg hele pengebeholdningen deres. Soffa treffer venninnene Kaja og Maja, og Sofie blir kjent med Chrissy, som får bo og jobbe på godset. Den nye godseieren vil gjerne møte befolkningen og inviterer til stort grillparty, men da begynner virkelig ting å skje!